MISSIE CYPRUS

In 2016 verscheepten Willem & Vera hun enige bezittingen naar Cyprus: een tien meter lange woonwagen en een bestelwagen. Ze wilden hiermee simpelweg gehoorzaam zijn aan het woord dat God duidelijk tot hen had gesproken. Ze moesten naar Cyprus om daar op de grens tussen Europa en het Midden Oosten een zendingsbasis op te richten die zich bezig houdt met evangelisatie en gemeentestichting. De jaren voorafgaand aan de grote oversteek hadden Willem & Vera met hun gezin doorgebracht op weg door West Europa, Oost Europa en de Balkan. Op talloze pleinen en straten hadden ze het Goede Nieuws van Jezus overwinning bekend gemaakt. Nu was het echter tijd voor een nieuwe opdracht.

Er is veel gebeurd, sinds de boot van Salamis Shipping de haven van Limasol binnen voer. God heeft veel deuren geopend. Willem & Vera hebben op straat met honderden mensen gebeden die Jezus wilden toelaten in hun hart. Ze hebben een zendingsbasis opgericht, een Bijbelschool gestart, een nieuwe gemeente gelanceerd en een internationale ‘Holy Spirit Conference’ opgezet. Ook hebben ze honderden gasten ontvangen uit Nederland en andere landen. Daarnaast is hun netwerk op Cyprus is flink gegroeid en regelmatig werken ze samen met andere kerken en bedieningen om interkerkelijke outreaches, gebedsavonden en evenementen op te zetten.

Vanuit Cyprus zijn ze ook in toenemende mate betrokken bij bediening in de landen van het Midden Oosten. Er liggen connecties in verschillende steden in Israël en er is een werk begonnen van hulpverlening en evangelisatie in Egypte. Voor veel christenen voelt het Midden Oosten als een verloren gebied. Islam regeert daar en als je je mond open doet over Jezus kun je je hoofd kwijt raken, denkt men. De realiteit is echter dat er nog steeds een levendige kerk bestaat in het Midden Oosten. Alleen al in Egypte noemen tussen de 15-20 miljoen mensen zich christen en hun aantal groeit! Genoeg reden voor Willem & Vera om zich fulltime toe te wijden aan hun bediening in de regio waar God hen geplaatst heeft.

DOE JE MEE?

Schuiven naar boven